just say my name


Rykten har pågått länge och Apple har inte sagt ett ord. Men nu verkar teknikexperterna säkra på när uppföljaren till succéprylen Ipad lanseras.
– Jag har mycket bra källor på att Apple presenterar Ipad 2 inom tre till fyra veckor, troligen den första februari, skriver Kevin Rose, grundare till Digg.
– Ipad 2 kommer att ha skärmtekniken Retina och kamera på både fram och baksidan. Om du funderar på att köpa en Ipad, vänta.
Prototyper visade
Många amerikanska tekniksajter hänger på ryktena och skriver att Ipad 2 visas för den stora massan inom några veckor. AppleInsider säger att Apple begränsat semestertiden för många av de anställda och att ingen får ta semester under en period på tre veckor som börjar i slutet av januari. Samtidigt visades två påstådda prototyper av Ipad 2 på CES-mässan i Las Vegas.  Båda prylarna var identiska och hade ”Ipad 2” ingraverat på baksidan. Minnet ska även vara dubbelt så stort jämfört med föregångaren, 128 gigabyte. Något som kan betyda att Apple nu på allvar försöker positionerna Ipad på marknaden för bärbara datorer.
– En mängd kunder använder redan sin iPad som ett alternativ till deras bärbara datorer. Genom att öka lagringsutrymmet på iPad så gör det surfplattan mer användbar då det låter användarna lagra mer information, säger Michael Gartenberg på analysföretaget Gartner till IDG.se.
”Redo att ta utmaningen”
”Prototyperna” hade också kamera på fram och baksidan, tunnare utformning och bättre högtalare.
–  En sak som är säker är att vi har sett en hel del intressanta utmanare till iPad på årets CES-mässa. Ingen av dem kommer dock att jämföras med iPad, utan iPad 2. Jag är säker på att Apple är redo att ta den utmaningen, säger Michael Gartenberg.
Ipad blev en succé direkt när den lanserades i USA våren 2010 och sålde i flera miljoner exemplar de första månaderna. I Sverige blev bidrog den till att surfplattorna utsågs till ”Årets julklapp” av HUI innan den släppts i butik. När, eller om, Ipad 2 släpps i Sverige är ännu oklart. Det är dock högst troligt att vi får vänta. Både Ipad och Iphone 4 lanserades i USA flera månader innan de släpptes i Sverige.
2011-01-10 13:46 Skribent: Jonas Blomquist - Minimedia

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0